Zdravá svačinka
Využili jsme prostoru školní kuchyňky a v návaznosti na učivo přírodovědy v oblasti zdravého životního stylu, výživové pyramidy a pitného režimu jsme si společně vlastnoručně udělali vyváženou zdravou svačinku. Postupovali jsme podle receptů. Výsledkem byly dvě pomazánky /česnekovo-sýrová a avokádová/, které si už nyní budeme umět udělat doma sami. Někteří z nás poprvé ochutnali přírodní antibiotikum na posílení imunity - česnek a většina jedla poprvé velmi výživově hodnotné avokádo. K dozdobení pečiva jsme využili naklíčené mungo fazole. Ty si už zvládneme doma připravit bez pomoci. Naučili jsme se uvařit vajíčko natvrdo. Víme, jak bezpečně manipulovat s nožem a struhadlem. Umyli jsme po sobě nádobí a uklidili celou pracovní plochu. Vše jsme zvládli na jedničku, moc nám chutnalo a nic nezbylo :-).
Žáci 4. D